Játékos vetélkedők

Helyszín : Kossuth tér

 

1. helyszín: DINNYEPAKOLÓ VERSENY
Feladat: időre 20 db dinnye megadott távolságra való áthordása, felpakolása utánfutóra, és vissza. Egyszerre maximum 2db dinnye vihető. Minden összetört dinnye plusz 10 másodpercet jelent.

 

2. helyszín: DINNYEDOBOZOLÓ VERSENY
Feladat: időre raklapra, öt dobozba 30 db dinnyét kell elhelyezni. Minden összetört dinnye plusz 10 másodpercet jelent.

 

3. helyszín: DINNYEEVŐ VERSENY
Feladat: időre egy–egy negyed dinnyét kell asztalról,hátratett késszel megenni. A csoportonkénti győztesek külön lesznek díjazva.

 

4. helyszín: DINNYESACCOLÓ VERSENY
Feladat:ki tudja legpontosabban megsaccolni egy adott dinnye súlyát?

 

5. helyszín: ZSONGLŐR VERSENY
Feladat: a versenyzőknek padon és billenő pallón kell egyensúlyozniuk a vállukon átvetett rúddal időre, melynek két végén egy-egy vödörbe dinnye van.


A versenyszámokat ebben az évben is külön hirdetjük meg a 14 éven aluli és 14 éven felüli korosztálynak. Verseny a „LEGTÖKÖSEBB DINNYÉS” címért, melyet külön díjazunk! Ki hozza be a legnagyobb és legnehezebb dinnyét? A Művelődési Ház előcsarnokában szombaton 12:00 óráig kell behozni. A dinnyeminőségét ellenőrizzük és értékeljük.


DINNYEFIGURA KÉSZÍTŐ VERSENY: dinnyéből ötletes ,mulatságos figurát kell készíteni. Segédanyagokat,kiegészítőket (pl: kés, szalma, szárazvirág, stb.) mindenki hozzon magával. ÍNYENCVERSENY ki készíti el a legfinomabb és legkülönlegesebb ételt vagy italt dinnyéből, illetve dinnye felhasználásával? (a Művelődési Ház előcsarnokába szombat 12 óráig kell behozni).


A felnőtt Dinnyelovagrendért a következő versenyszámokban kell részt venni: dinnyepakoló, dinnyeevő, dinnyesaccoló, zsonglőr, dinnyedobozoló. A gyerekek részére a Békés Megyei Hírlap által alapított „KISDINNYELOVAGREND”-ért, a következő versenyszámokban kell részt venni: dinnyepakoló, dinnyeevő, dinnyesaccoló, zsonglőr verseny. A versenyszámok összetett győztesét Dinnyelovaggá ütik.


Akar jó hangulatot a Fesztiválon?

Teremtsük meg közösen fesztiválunk karneváli hangulatát! Öltözzünk jelmezbe, ezzel is színesítve dinnyetermesztő életmódunkat népszerűsítő XXIII. Dinnyefesztiválunkat. MI sem adhat vidámabb hangulatot rendezvényünk kezdéséhez, minthogy jelmezesek jelenítsék meg a dinnyetermesztés mindennapjait. Legyen az akár a dinnye, a tök, a napszámos a Dinnyelovag. Természetesen emellett más témájú jelmezeket is szívesen fogadunk. A karneváli hangulathoz Ön is, Te is kellesz! Várunk mindenkit 2018. augusztus 4-én, szombaton 09:00 órakor a Rákóczi és a Dózsa Gy. u sarkon.


Ne feledjétek a három legjobb felvonultatott jelmezt jutalomban részesítjük, ám az élmény mindenkinek megmarad!

 

Idén is lesz Ínyenc a Dinnyefesztiválon!

Idén is lesz ínyencverseny a Dinnyefesztiválon! Kérjük az ínyencversenyen részt venni kívánókat,hogy részvételi szándékukat 2018. augusztus 1-ig jelezzék a Művelődési Házban (68/440-004), mert az ínyencversenyre elkészített gasztronómiai csodákat a rendezvény végéig hűtőben kívánjuk tárolni, hogy azokat a Dinnyefesztivál ideje alatt az idelátogató vendégek is megtekinthessék.

 

Programajánló

2019. augusztus 2 - 4.

A program szervezés alatt...

Korábbi évek fellépői

   

 

 

 

 

Városi Önkormányzat Medgyesegyháza
Támogatóink
Kiállítók

Elérhetőség

     
vebe.hu